Article | 3:e Utvecklingskonferensen för Sveriges ingenjörsutbildningar; 30 november - 1 december; Campus Norrköping; Linköpings universitet | Projektkurs i produktutveckling i samarbete med industrin (Okt 2011)

Lars Degerman: Uppsala Universitet
2012-06-26

Projektarbeten har blivit vanligt förekommande moment i kurser inom ingenjörsutbildning. Det är därför viktigt att analysera hur planering och genomförande av en projektkurs kan göras för att på bästa sätt stödja studenternas inlärning. Finns det kanske några generella framgångsfaktorer att ta hänsyn till? Detta kommer att diskuteras med utgångspunkt från en projektkurs i produktutveckling vid högskoleingenjörsprogrammet i maskinteknik vid Uppsala Universitet. Fokus förutom projektarbete kommer att vara produktutveckling. Hur tränar man studenterna på bästa sätt för att bli duktiga produktutvecklare?

Lars Degerman
Projektkurs i produktutveckling i samarbete med industrin (Okt 2011)

[1] Eugene S. Ferguson; ‚ÄúEngineering and the mind¬īs eye‚ÄĚ; 2nd pr. Cambridge Massachusetts; The MIT Press; 1993.

[2] Old Dominion University; Blooms Taxonomy; www.odu.edu/educ/roverbau/Bloom/blooms_taxonomy.htm (2011-10-05)

Lars Degerman