Article | Kultur~Natur: Konferens f√∂r kulturstudier i Sverige; Conference in Sweden 15‚Äď17 June 2009 | Natur och kultur i f√∂rening?: Verksamheten i hembygdsf√∂reningar
Göm menyn

Anna Eskilsson: Linköping universitet, Sweden
2009-10-26

Idag har miljöfrågorna trängt in i politiken och i människors vardag. Samspelet mellan människors kulturella beteende och dess konsekvenser för naturen diskuteras ständigt. När hembygdsrörelsen etablerades för omkring hundra år sedan; fanns en tydlig inriktning mot att bevara såväl naturen som kulturen. Med utgångspunkt från hembygdsrörelsens historia diskuteras i denna artikel hur intres-set för naturarvet träder fram i hembygdsföreningars verksamhet idag och om man kan se en förändring över tid.

Anna Eskilsson
No references available