Article | Kultur~Natur: Konferens för kulturstudier i Sverige; Conference in Sweden 15–17 June 2009 | Natur och kultur i förening?: Verksamheten i hembygdsföreningar

Anna Eskilsson: Linköping universitet, Sweden
2009-10-26

Idag har miljöfrÄgorna trÀngt in i politiken och i mÀnniskors vardag. Samspelet mellan mÀnniskors kulturella beteende och dess konsekvenser för naturen diskuteras stÀndigt. NÀr hembygdsrörelsen etablerades för omkring hundra Är sedan; fanns en tydlig inriktning mot att bevara sÄvÀl naturen som kulturen. Med utgÄngspunkt frÄn hembygdsrörelsens historia diskuteras i denna artikel hur intres-set för naturarvet trÀder fram i hembygdsföreningars verksamhet idag och om man kan se en förÀndring över tid.

Anna Eskilsson
No references available