Article | Kulturstudier i Sverige. Nationell forskarkonferens | FÀltvÀgen till positionen prins Eugen

Christina G. Wistman: Konst- och bildvetenskap, Göteborgs universitet, Sweden

No abstract available

Christina G. Wistman
FÀltvÀgen till positionen prins Eugen

Prins Eugens arkiv (PEA); Prins Eugens Waldemarsudde: Prins Eugens testamente (fotostat); Prins Eugens brevsamling (brev till och frÄn prinsen: Oscar II; drottning Sophia; Helena Nyblom; prins Wilhelm; Sigvard Bernadotte). I fotostat delar av brevvÀxling mellan Oscar II och Gunnar Wennerberg.

Prins Eugens Waldemarsuddes Ă€mbetsarkiv (PEWÄ): Överintendent Gustaf Lindgrens arkiv-del.

Nationalmuseum; Avdelningen för mÄleri och skulptur: konstinventariet.

Belk; Russell W.; “Collectors and Collecting”; Pearce; Susan M. (red.); Interpreting Objects and Collections; London 1994.

Bergh; Richard. EfterlÀmnade skrifter om konst och annat; Stockholm 1921.

Bourdieu; Pierre; Outline of a theory of practicež Cambridge 1977.

Bourdieu; Pierre; Texter om de intellektuella; Stockholm/Stehag 1992.

Bourdieu; Pierre; The field of cultural production; Cambridge 1993.

roady; Donald; Kapital; habitus och fÀlt. NÄgra nyckelbegrepp i Pierre Bourdieus sociologi; Stockholm 1989.

Broady; Donald (red.); Kulturens fĂ€lt – en antologi; Göteborg 1998.

Broady; Donald; Sociologi och epistemologi. Om Pierre Bourdieus författarskap och den hi-storiska epistemologin; Stockholm 1991.

Brummer; Hans Henrik (red.); Prins Eugen – Minnet av ett landskap; Stockholm 1998.

C.R.N. (Carl Rupert Nyblom?); ”Prins Eugen. Fyratio Ă„r”; Post och Inrikes Tidningar 1/8 1905.

Prins Eugen; Breven berÀtta; Norstedts förlag 1942.

Gauffin; Axel; ”En konstnĂ€r fyller 80 Ă„r”; Vecko-Journalen nr 30; 1945.

Gunneriusson; HÄkan (red.); Sociala nÀtverk och fÀlt. Opuscula Historica Upsaliensis 28; Uppsala 2002.

Pariserbref. KonstnĂ€ren Eva Bonniers brev 1883–1889; sammanstĂ€llda och kommenterade av Margareta Gynning; Stockholm 1999.

Lindwall; Bo i Lindgren et al. (red.) De sköna konsternas akademi. Konstakademien 250 Är; Stockholm 1986.

”MĂ„larprinsen 75 Ă„r”; osign. Karlstads-Tidningen 1/8 1940.

Pauli; Georg; Pariserpojkarne; Stockholm 1926.

”Prins Eugen”; osign. Göteborgs Handels och Sjöfarts Tidning 18/8 1947.

Roosval; Jonny; ”Waldemarsudde”; Svenska slott och herresĂ€ten. Ny samling ”Uppland”; Natur och Kultur 1932.

”Svensk konst har förlorat ett vĂ€rdefullt stöd”; osign. Svenska Morgonbladet 18/8 1947.

Wistman; Christina G.; ”En konstsamlings kön. Prins Eugens konstsamling betraktad ur ett könsperspektiv”; Valör. Konstvetenskapliga studier nr 2; 2002.

Christina G. Wistman