Article | Kulturstudier i Sverige. Nationell forskarkonferens | Göteborgsdemonstrationer som visuell performance: Ungdomsidentitetsformation som följd av deltagande i demonstrationerna vid EU-toppmötet juni 2001; samt i reaktion mot den tryckta mediebevakningen

Rudy Vigil: BI, Konstfack/S:t Eriks gymnasium, Stockholm

No abstract available

Rudy Vigil

Bal; Mieke och Norman Bryson (1991): ‚ÄĚSemiotics and Art History: The Semiotic Critique and Its Relevance to Art History‚ÄĚ; Art Bulletin 73:2 (1991).

Castells; Manuel (1997): Power of Identity; Oxford: Blackwell.

Eco; Umberto (1986): The Multiplications of the Media‚ÄĚ in Travels in Hyper-reality; London: Picador.

Giddens; Anthony (1991): Modernity and Self-identity: Self and Society in Late Modernity Age; Cambridge: Polity Press.

Goffman; Erving (1959/1971): The Presentation of Self in Everyday Life. Harmondsworth: Penguin Books.

Granström; Kjell (red) (2002): Göteborgskravallerna: identitetsskapande och attitydförändringar genom deltagande i fredliga demonstrationer och våldsam upplopp; Stockholm: Styrelse för psykologisk försvar.

Göthlund; Anette (1997): Bilder av tonårsflickor; Om estetik och identitetsarbete. Linköpings universitet.

Josefsson; Dan & Quistbergh Fredrik (2001): ‚ÄĚDagarna som skakade Sverige‚ÄĚ; Ordfront Magasin; 9/2001.

Jay; Martin (1988): ‚ÄĚScopic Regimes of Modernity‚ÄĚ; i Hal Foster (red.); Vision and Visuality; Bay Press.

Klien; Naomi (2002): Fences and Windows; London: Flamingo; s.xxv.

Maples; Wendy (2000): ‚ÄĚA Rendering of Earth First! (UK): Insights from Queer‚ÄĚ; paper presenterad vid: Crossroads in Cultural Studies Conference 21‚Äď25 juni; publicerad: (2001): ‚ÄĚ‚ÄôIt‚Äôs just not natural‚Äô? queer insights on eco-action‚ÄĚ i Doherty; B.; M. Paterson and B. Seels (red); Direct Action in British Environmentalism; London: Routledge.

Touraine; Alain (1992): Critique de la modernité; Paris: Fayard.

Vigil; Rudy (2000): Ungdomsidentitetskonstruktion och fotoinstallation; BI; Konstfack.

Wijk; Erik (2001): Göteborgskravallerna; vittnesmål; dokument & kommentar; Stockholm: Manifest Kulturproduktion AB.

Rudy Vigil