Article | Kulturstudier i Sverige. Nationell forskarkonferens | Brottsoffer. Offerskapets innebörder och villkor: viktimiseringsideologins effekter

Bo Nilsson: Institutionen för kultur och medier, Umeå universitet, Sweden

No abstract available

Bo Nilsson

Barley; James; 1991: ”The concept of victimhood”; i Diane Sank & David I Caplan (ed); To be a victim. Encounters with crime and justice; New York: Plenum Press.

Best; Joel; 1999: Random violence. How we talk about new crimes and new victims; Berkeley: University of California Press.

Kelly; Liz; 1988: Surviving sexual violence; Cambridge: Polity Press.

Lundgren; Anna Sofia; 2000: Tre Ă„r i G. Perspektiv pĂ„ kropp och kön i skolan; Stock-holm/Stehag: Brutus Östlings Bokförlag Symposion.

LundĂ€lv; Jörgen; 1998: FörmĂ„ga till vĂ€lfĂ€rd. Trafikskadades upplevelser och liv — Ett drama om bemĂ€string; Stockholm: Fischer & Co.

Moos; Rudolf H & Schaefer; Jeanne A; 1986: Coping with life crises. An integrated ap-proach; New York: Plenum Press.

Nilsson; Bo; 2003: Brottsoffer. Offerskapets innebörder och villkor i (o)sÀkerhetens kultur; UmeÄ: Boréa.

Sank; Diane & Sank Firschen; Brian; 1991. ”Why the concerns for victims?”; i Diane Sank & David I Caplan (ed); To be a victim. Encounters with crime and justice; New York: Ple-num Press.

Senneth; Richard; 2000: NÀr karaktÀren krackelerar. MÀnniskan i den nya ekonomin; Stock-holm: Atlas.

Svenska Dagbladet 000603.

Åkerström; Malin; 1997: ”Forskning om brottsoffer”; i Brottsoffer i forskningen; UmeĂ„: Brottsoffermyndigheten.

Bo Nilsson