Article | Kulturstudier i Sverige. Nationell forskarkonferens | HYBRID-TV: PopulÀrkulturens roll i den offentliga debatten

Malin Ideland: Etnologiska institutionen, Lunds universitet, Sweden

No abstract available

Malin Ideland
HYBRID-TV: PopulÀrkulturens roll i den offentliga debatten

Allen; Stuart (2002): Media; Risk and Science; Buckingham: Open University Press.

Beck; Ulrich (1992): Risk Society. Towards a New Modernity; London: Sage Publications.

Beck; Ulrich & Beck-Gernsheim; Elisabeth (1995): The Normal Chaos of Love; Cambridge:Polity Press.

BÀck-Wiklund; Margareta och Bergsten; Birgitta (1997): Det moderna förÀldraskapet. En studie av familj och kön i förÀndring; Göteborg: Natur och Kultur.

Dahlgren; Peter 1993: ’TV och vĂ„ra kulturella referensramar’; I Ulf Hannerz (red); Medier och kultu-rer; Stockholm: Carlssons.

Haraway; Donna J. (1989): Primate Visions. Gender; Race and Nature in the World of Modern Sci-ence; New York: Routledge.

Hjemdahl; Kirsti Mathiesen (2003): Tur-retur temapark. Oppdragelse; opplevelse; kommers; Kristian-sand: HĂžyskoleForlaget.

Ideland; Malin (2002): Dagens Gennyheter. Hur massmedier berÀttar om genetik och genteknik; Lund: Nordic Academic Press.

Ideland; Malin (2004): ’Drömfabriker. Mediers möjligheter att skapa förhoppningar och skrĂ€ckvisio-ner’; I Susanne Lundin (red): Biovetenskapliga visioner. EssĂ€er om teknik och vardagsetik; Lund: Nordic Academic Press.

Klitgaard-Povlsen; Karen (1996): ’Beverly Hills 90210 i Danmark’; I FilmhĂ€ftet nr 1–2/96.

Liliequist; Marianne (1994): ’SĂ„poperan och dess brukare’; I Kulturella Perspektiv nr 4/94.

Liliequist; Marianne (2000): VÄp; bitchor och moderliga mÀn. Kvinnligt och manligt i sÄpoperornas vÀrld; UmeÄ: Boréa.

Mensah; Maria Nengeh (2000): ‘Screening Bodies; Assigning Meaning. ER and the Technology of HIV testing’. I Janine Marchessault & Kim Sawchuk (red); Wild Science. Reading Feminism; Medicine and the Media; London/New York: Routledge.

Mörck; Magnus (2000): ’ImaginĂ€ra gestalter’. I Ylva Hagström; Lena Martinsson; Magnus Mörck & Magdalena Pettersson (red); PortrĂ€tt utan ram. Kön och sexualitet bortom struktu-ralismen; Lund: Studentlitteratur.

Nelkin; Dorothy & Lindee; M Susan (1995): The DNA Mystique. The Gene as a Cultural Icon; New York: W.H. Freeman and Company.

Nowotny; Helga; Scott; Peter & Gibbons; Michael (2002): Re-Thinking Science. Knowledge and the Public in an Age of Uncertainity; Cambridge: Polity Press.

Ristilammi; Per-Markku (2003): Mim och verklighet. En studie av stadens grÀnser; Stockholm/Stehag: Symposion.

Turney; John (1998): Frankensteins Footsteps. Science; Genetics and Popular Culture; New Ha-ven/London: Yale University Press.

Tryckta och otryckta kÀllor

Cityakuten; episod 15/2001.

Reportrarna. SVT2 990907; kl 20.00.

Kalla Fakta. TV4 001026; kl 20.00

The Lancet 1998 Feb 28; 351:637–641

Sydsvenskan 2004-10-20: Opus Dei kan fÄ ökad makt i EU. Flera kommissionsmedlemmar stÄr nÀra den Àrkekonservativa katolska organisationen. Av: Olle Lönnaeus.

Sydsvenskan 2004-10-17: Altmans lÄtsaspolitiker lever igen. Av: Lennart Pehrson.

Malin Ideland