Article | Kulturstudier i Sverige. Nationell forskarkonferens | Kulturstudier i Sverige. Nationell forskarkonferens Linköping University Electronic Press Conference Proceedings
Göm menyn

Bodil Axelsson: Tema Q, Institutionen för studier av samhällsutveckling och kultur, Linköpings universitet, Sweden Johan Fornäs: Tema Q, Institutionen för studier av samhällsutveckling och kultur, Linköpings universitet, Sweden
Conference Proceedings
2006-01-11

ACSIS konferenspapers

Introduktion

ACSIS - Advanced Cultural Studies Institute of Sweden – syftar till att utveckla och stärka tvärvetenskapliga kulturstudier och forskning; i samspel mellan ämnen och orter men också mellan svensk kulturforskning och det transnationella fältet för cultural studies.
   Den 13–15 juni; 2005; arrangerades en nationellt samlande konferens för kulturstudier av ACSIS med särskilda konferensanslag från Vetenskapsrådet och Riksbankens Jubileumsfond. Resultatet blev ett femtiotal sessioner med föreläsningar; debatter och papers. Forskare och doktorander från alla möjliga ämnesområden över hela landet möttes i öppna och tematiskt breda sessioner som avspeglade den tvärvetenskapliga kulturforskningens aktuella huvudprofiler och riktningar. Hela konferensprogrammet kan laddas ned från ACSIS hemsida. Konferensen gav en enastående inblick i vad som just nu rör sig inom svensk kulturforskning med närmare 300 papers och föreläsningar. Av dessa bidrag har 91 publicerats elektroniskt (nedan).

Bodil Axelsson, Johan Fornäs
No references available