Göm menyn

Återpublicera bok

Om du är författare/medförfattare till en bok eller redaktör/medredaktör för en antologi, som inte längre ges ut av förlaget, kan Du som författare göra boken tillgänglig via LiU E-Press. Om boken inte finns i något elektroniskt format kan vi hjälpa till att skanna in boken.

  1. Du måste återfå upphovsrätten till boken/antologin (eller åtminstone förlagets tillåtelse) för att kunna publicera den elektroniskt samt ev. medförfattarens medgivande.
  2. Skicka ev. befintlig pdf-fil av publikationen till oss eller ett överexemplar av den tryckta versionen. Vi måste tyvärr ta sönder boken för att skanna in den.
  3. Fyll i och skriv under en PDF file publiceringsöverenskommelse som ger LiU E-Press tillstånd att göra ditt arbete tillgängligt elektroniskt. Den måste signeras av samtliga författare (antingen på samma formulär eller på var sitt formulär). Skicka in överenskommelsen till LiU E-Press, Linköpings universitet, 581 83 Linköping.
  4. Om den bibliografiska informationen redan finns om boken/antologin i DiVA, skicka endast filen med boken/antologin till oss via E-Post e-post (som Word- eller pdf-fil) och vi tar hand om processen. Den tryckta versionen av boken skickas till LiU E-Press, biblioteket.


Sidansvarig: Peter Berkesand
Senast uppdaterad:  8/3/2018