Göm menyn

Parallellpublicering

Parallellpublicering innebär att en publikation som först getts ut av ett förlag/tidskrift görs fritt tillgänglig i ett öppet arkiv.
Parallellpublicering är ofta mycket fördelaktigt för forskaren, eftersom forskningen blir synlig och kan läsas även av dem som inte prenumererar på tidskriften. Vi rekommenderar därför parallellpublicering.

Villkoren för parallellpublicering varierar beroende på arkiv. Embargotiden för parallellpublicering är exempelvis oftast längre för forskarnätverk (Researchgate/Academia) än för DiVA.

Vi tar hand om parallellpubliceringen i DiVA

För vetenskapliga artiklar, använd vår nya tjänst LiU Publication Visibility. För övriga publikationer (kapitel i bok, konferensbidrag m.m.) gör följande:

  1. Skicka den sista manusversionen (kallad post-print) till ep@ep.liu.se. Detta är den version som saknar förlagets formatering. Ladda inte upp någon fil i DiVA utan skicka den till oss.
  2. Vi undersöker villkoren för parallellpublicering, laddar upp filen i DiVA och gör den fritt tillgänglig efter eventuell embargotid i enlighet med förlagets regler.


Sidansvarig: Peter Berkesand
Senast uppdaterad:  2018-10-26