Göm menyn

Registrera antologi/samlingsverk (redaktörskap)

Innan du börjar registrera...

Kontrollera först om antologin redan finns i DiVA genom att söka publikationen i DiVA. Registrera inte en publikation om den redan finns i DiVA!

Registrera inte en antologi med status In Press eller under utgivning/forthcomming. Antologin måste vara publicerad innan den kan registreras.

OBS! Flera av fälten i webbformuläret är obligatoriska. Dessa är märkta med en röd asterisk (*). Om uppgift saknas i obligatoriskt fält visas ett meddelande.

Registrera antologin/samlingsverket

 1. I DiVA finns en förenklad funktion för att automatiskt fylla i författaruppgifter om sig själv och sina medförfattare. Fyll i för- och efternamn i respektive fält och klicka på knappen Koppla personpost (bild 1 röd ram). All författarinformation fylls i automatiskt. Om det inte finns någon författarinformation/personpost fortsätt till punkt 2 nedan och kontakta oss så skapar vi en personpost.
 2. Om en författare inte har någon personpost måste varje författares uppgifter fyllas i manuellt. Fyll i avdelning och därefter fakultet genom att klicka på texten Välj organisation i fältet Institution, avdelning eller program. Klicka sedan på plustecknet framför Linköpings universitet för att lista alla institutioner (se bild 2 nedan) och plustecknet framför institutionsnamnet för att visa alla avdelningar (se bild 3 nedan). Välj avdelning genom att klicka på dess namn. Institutionens namn fylls i automatiskt men syns inte (se bild 4, nedan). Undantagen är CMIV, HELIX och REMESO, där måste man välja institution. (Lägg muspekaren på avdelningens namn så visas en ruta med institutionens namn.)
  För externa medförfattare (ej LiU-författare) fyll i deras organisationstillhörighet i rutan Annan organisation.


  Bild 1. Koppla personpost.

  Organisationstillhörighet
  Bild 2. Klicka på plustecknet för att lista
  institutionerna.

  DiVA val av avdelning
  Bild 3. Val av avdelning.

  Institution och avdelning
  Bild 4. Avdelning och fakultet.
 1. Fyll i en författares organisationstillhörighet för Landstinget genom att klicka på Region Östergötland och välj klinik enligt punkt 2 ovan (Centrum läggs till automatiskt).
 2. Om du har ett ORCID ange det i fältet ORCID.
 3. Ange bokens titel och språk.
 4. Ange Typ av innehåll: Övrigt vetenskapligt eller Övrig (populärvetenskap, debatt, mm).
 5. Fyll i år och antal sidor under Övriga uppgifter (om uppgift finns fyll i även Upplaga).
 6. Ange serie om boken ingår i en serie. Om inte serien finns i listan, fyll i seriens namn under Annan serie samt ISSN och nummer i serie.
 7. Fyll i utgivningsort och förlag (uppgifterna finns i allmänhet på sidan två i titelsidorna).
 8. Fyll i ISBN. ISBN finns angivet i titelbladets andra sida i boken.
 9. Fyll i fältet Nationell ämneskategori. Det finns sex huvudnivåer:
  • Humaniora
  • Lantbruksvetenskaper
  • Medicin och hälsovetenskap
  • Naturvetenskap
  • Samhällsvetenskap
  • Teknik och teknologier
  Välj minst nivå två, inte huvudnivå. Publikationer i LiU:s publiceringssystem kommer att hämtas av den nationella publikationsportalen SwePub som i sin tur kommer att användas av forskningsfonder som t.ex. Vetenskapsrådet för deras bibliometriska utvärderingar. Därför måste fältet Nationell ämneskategori på minst nivå två fyllas i. Flera ämnesord kan kombineras med annat ämnesord så att det passar publikationens innehåll. Ladda ned listan med ämneskategorier pdf-fil
 10. Fyll i fälten för Nyckelord och Abstract eftersom dessa fält kommer att göra din publikation betydligt mer synlig i olika söktjänster på internet.
 11. Ladda inte upp någon fil utan skicka istället filen till oss via mail så att vi först kan kontrollera upphovsrättsfrågan innan den publiceras.

Om du behöver ytterligare information, tveka inte att kontakta oss ep@ep.liu.se.

Logga in och registrera publikationen >>>Sidansvarig: Peter Berkesand
Senast uppdaterad:  8/3/2018